Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de febrer de 2013

CIU I ERC APROVEN UN PRESSUPOST POC ADAPTAT A LES NECESSITATS REALS DE TAVÈRNOLES


     Com sempre que votem en contra d’alguna proposta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavèrnoles, volem argumentar-vos el per què, i si aquest, es dóna en un punt tant important com són els pressupostos de l'Ajuntament encara més.
     Si bé és cert, que en la major part de la proposta presentada per l'equip de govern hi estem plenament d’acord, ja que són partides ordinàries, en la part on podem decidir, les inversions, hi ha un parell de punts on estem radicalment en contra, i d’aquí el nostre vot contrari en aquest pressupostos.
     Tota presentació de pressupostos és una declaració d’intencions; en un context econòmic i social on les retallades, les pujades d’impostos i taxes són el pa nostre de cada dia, on els nostres bons treballadors i funcionaris, (Jordi, Marina, Gregori i Ivet) els han retallat la paga extra de nadal i un 5% del seu sou a cada nomina, no entenem com l’equip de govern pot pensar que les inversions que cal fer aquesta legislatura i per les quals ja s'ha demanat subvencions són les següents:

  1. 12.000€ per reformes a l’Ajuntament. Aquesta inversió ens és argumentada per dos motius:
a) La Diputació de Barcelona demana que s'ampliï l'arxiu municipal
b) Fer un nou despatx a la assistenta social.

El grup de TAV no entenem aquesta despesa per:

  1. Si es vol traslladar la sala de plens a la sala polivalent ja queda un espai ampli lliure per fer l’arxiu municipal. Cost: 0€
  2. Despatx assitenta social: vé 5 hores cada quinze dies, pensem que entre els 3 despatxos actuals que existeixen a l’Ajuntament, més el que es guanyaria del traspàs de l’arxiu municipal, més tot el Centre Cívic inaugurat recentment, hi ha espai i privacitat suficient per assumptes tant delicats com són els que tracta l’assistenta social. Cost:0€

2) 50.000€ per enllumenat del camp de futbol: Aquesta subvenció es demana perquè el sistema actual d’il·luminació no compleix la normativa, i en cas d’accident l’Ajuntament seria el responsable.

El grup de TAV entenem i compartim l’argument però, proposar a l’equip de govern altres solucions més econòmiques:

a) La zona del camp de futbol està pendent d’aprovació com a zona esportiva en la resolució del POUM del nostre municipi, per tant, no entenem una inversió de tal magnitud fins la resolució final del POUM.
b) Quin servei se li dona actualment al camp de futbol? Doncs ara mateix no hi ha cap entitat o veïns del nostre poble que utilitzi regularment i de manera organitzada el camp de futbol, ni de dia, ni de nit. Per tant, reclamem que per estalviar-nos aquest cost innecessari i les possibles responsabilitats d’un mal ús de l’enllumenat, aquest es desconnecti i quedi inutilitzat si tan greus són les deficiències que presenta. Cost:0€
c) Volem donar alternativa per futures necessitats, i la tenim ven a prop i en millors condicions. Si mai un grup de veïns vol entrenar de forma regular o ocasional en hores nocturnes, es pot arribar a un acord amb l’Ajuntament de Folgueroles per la utilització del magnífic camp d’herba artificial del municipi veí, amb llum i vestidors inclosos.

No parla l'equip de govern que cal mancomunar serveis?

TAV hem presentat propostes alternatives a les inversions de l'equip de govern, i que creiem que s'ajusten més a les necessitats actuals del municipi.

1-Millores a la xarxa d'aigua en la zona del nucli. Actualment només es factura el 50% de l'aigua que es compra, per tan el cost del servei repercuteix a la factura de tots el veïns.
La xarxa té fuites, es perd pel camí... o les dues coses i cal posar-hi remei. Cada cop la factura és més cara i creiem que hem de pagar per l'aigua que consumim. Aquesta és una actuació urgent.

2-Manteniment de la xarxa de camins. Tan els que estan dins l'espai natural Gullieries-Savassona com la resta.

3-Senyalització de les cases de Fussimanya. En l'anterior legislatura l'equip de govern es va comprometre a senyalitzar les cases de Fussimanya, que en cas d'urgència es fa díficil saber quina és cada una, quin nom tenen i com si accedeix.

Cal dir que no estem en contra de totes les inversions proposades, doncs veiem bé que s'ampliï el numero de ninxols del cementiri i també que es pugui obrir un pas peatonal per donar la volta a l'esgésia de Tavèrnoles, aquesta és una bona actuació de cara a potenciar el romànic de Tavèrnoles.

També volem donar a conèixer la bona tasca de l’Ajuntament, a través de l’equip de govern i els regidors de TAV ACTIU i ERC, en l’aprovació per unanimitat del pagament de 997€/any a la llar d’infants de Folgueroles, compensant així la retallada pel mateix import que fa la Generalitat de Catalunya.

Agrair també a tots els equips de govern anteriors, que ens han deixat un Ajuntament sanejat i per tant podem fer aportacions d’aquest tipus i no carregar més els pares de nens de Tavèrnoles.

Tanmateix, i en relació amb els punts anteriors volem fer una crítica a institucions publiques com l’Estat Espanyol, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona en els seus criteris de la gestió de subvencions i retallades, aquestes quedant molt clares en aquest escrit, on hi ha diners per coses prescindibles (que segurament obtindràn la subvenció corresponent) i retallades en coses fonamentals com l’educació, sanitat, etc,etc,etc....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada