Cercar en aquest blog

dilluns, 22 d’octubre de 2012

ESCRIT DE TAV A LA RELLA Nº24


 El grup municipal de TAV felicita a la comissió de festes de Tavèrnoles per l'èxit aconseguit en la festa major d'enguany, tant per l’afluència de gent als diferents actes com per la satisfacció dels participants a les activitats programades. Destacar també l'encert de “la gran cagada”, activitat que va ser un bon reclam perquè gent d'altres municipis també participés de la nostra festa major.

Pel què fa al Festival de Música de Tavèrnoles ens ha donat la sensació que des de l'equip de govern no hi ha hagut l'empenta necessària per tal de tirar-lo endavant amb èxit com en les anteriors edicions. Les circumstàncies econòmiques actuals, la dificultat per trobar finançament (tan públic com privat) o el canvi de l’equip de treball que ho ha organitzat han mostrat que les coses no són fàcils i que perquè funcionin es necessari molt d’esforç i un bon grup de persones al darrere aportant coneixement en els diferents àmbits de treball. No es pot estar un mes abans decidint si es fa o no es fa, la publictat va sortir tard, fet que, segurament, ha causat una disminució significativa del nombre de públic, generant un dèficit econòmic important. Segurament caldrà fer un replanteig d’aquest festival.

A dia d’avui ens preocupa, per no dir espanta, veure com la voluntat mútua dels diferents partits que hi ha hagut a l’ajuntament les legislatures anteriors a aquesta pateix una regressió cap a formes d’actuar i de governar que creiem superades. Fins fa poc es feia un esforç de diàleg i de posar de manera habitual i ordenada la informació referent a l’ajuntament a disposició de representants polítics i ciutadans a través de diferents formats com els plens mensuals, les reunions d’abans de ple o els grups de treball. Definitivament ara ja no és així.

Podem sospesar diferents motius per entendre la dinàmica actual:

Un dels motius podria ser que el dia a dia del poble sigui poc important i que no hi hagi punts a treballar de manera conjunta, però semblaria que aquest no pot ser, tenim un POUM encallat des de fa uns anys, tenim el planejament de fussimanya sobre la taula, tenim l’envelliment del carrer del mig aturat i tenim un centre cívic acabat d’inaugurar però sense activitat entre d’altres.

Un altre motiu, però imaginem que poc probable, podria ser la voluntat d’amagar els debats, de ser poc transparent,s d’allunyar els temes que ens afecten a tots de la participació pública o de no voler escoltar als altres. Una manera, aquesta, un xic antiga de gestionar els afers públics i comuns. Com deiem deu ser poc probable ja que l’alcalde sempre s’ha manifestat a favor de la participació i la transparència, paraules, però, que a dia d’avui no es corresponen amb fets.

Tercer possible motiu, potser és la manca de temps dels regidors o de l’alcalde, el que fa difícil poder fer un treball conjunt amb la resta de membres del consistori. Malgrat que l’alcalde de Tavèrnoles té una dedicació de total remunerada per poder-se dedicar a les tasques de l’ajuntament.

Referent a la pregunta de què es pot fer al centre cívic proposem dues coses:

1-Crear un centre d'interpretació de Savassona, on potenciant així un dels punts emblemàtics del nostre municipi.

2-Parlar-ne en una sessió oberta i participativa amb el poble de Tavèrnoles, doncs els veïns han demostrat que quan se’ls deixa participar, malgrat no es tingui en compte la seva opinió, ho fan activament.

Des de TAV en agradaria més que no hi haguessin més plens extraordinaris que ordinaris, que es mantinguessin les reunions d’abans de ple amb un periodicitat raonable i que no es demani la participació de la gent només quan es necessita mà d’obra. Allunyar-se del diàleg i de la discussió només pot portar a l’empobriment de les idees i en última extensió és una forma bastant absurda de fer política.

En tot cas deixar constància que des de TAV no hem perdut l’esperança ni les ganes de participar activament en el dia a dia de la política del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada