Cercar en aquest blog

divendres, 15 de març de 2013

QUÈ PASSARÀ AMB EL FESTIVAL DE MÚSICA DE TAVÈRNOLES? HI HAURÀ UNA 5ena EDICIÓ?

En la última edició de la Rella se'ns feia la següent pregunta:

Creieu que s'ha de mantenir el format actual del Festival de Música?
La nostra resposta no pot ser una altra que si, que la crisi que patim fa que s’hagin de canviar diversos aspectes del Festival de Música de Tavèrnoles. En qualsevol cas, primer s’han de respondre altres preguntes:

1.Es considera important o, si més no, interessant dur a terme un projecte musical d’aquest tipus en un poble com el nostre? Volem que se’n parli en termes diferents als estrictament gastronòmics o paisatgístics?

2.És considera positiu dur a terme una activitat que bàsicament serveix per complementar la marca Tavèrnoles amb cultura a Osona?

3.Es vol dotar als tavernolencs d’una activitat amb la qual es poden implicar i participar com a organitzadors o com a públic?
Si es respon a aquestes preguntes de manera positiva, només cal redefinir el model que, segons la nostra opinió, és la part més fàcil:

1.Cal pensar una programació que sigui assequible econòmicament i que, sense renunciar a una determinada qualitat, cerqui l’originalitat i novetat de les propostes.

2.Si s’assoleixen els reptes del primer punt, el Festival no hauria de tenir cap problema per ser present al mitjans, tot i que aquest punt demani força temps de dedicació i la suficient i correcte difusió.

3.No es pot renunciar a cap ajut públic i s’ha de treballar per a l’obtenció d’un mínim finançament privat.

4.Cal potenciar els aspectes que envolten al fet musical estricte, com l’adequada potenciació del patrimoni arquitectònic, la rebuda i atenció al públic assistent, la realització de determinades activitats complementàries, etc.

En definitiva, la crisi i el desconeixement de la matèria no poden ser l’excusa per eliminar o desvirtuar completament el Festival de Música de Tavèrnoles, que ha sigut un petit miracle a la nostra comarca i que, un cop passada la situació actual, pot tornar a ser un Festival de referència. La música clàssica, el paisatge i l’arquitectura han estat un reclam que han fet que el nostre poble es fes visible a nivell comarcal i nacional i, com hem pogut comprovar, el nostre festival ha atret una gran quantitat de públic de l’entorn i d’arreu de Catalunya.
El lideratge de l’Ajuntament i, sobretot, la complicitat i implicació dels veïns són les condicions indispensables per continuar. Podem comptar amb això o ens fa molta mandra?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada